Imatralle ensimmäinen hiilineutraali yrityspuisto

Mioni-konseptiin kuuluvat kaksi yrityspuistoaluetta ja yrityshautomokampus.

Imatralle ryhdytään hakemaan hanakasti kasvuyrityksiä. Sitä varten on luotu Mioni-strategia, jonka alle on rakentumassa sekä Mioni Industrial Park ja Mioni Startup Campus.

Näiden tarkoitus on luoda uudenlainen, hyvin käytännönläheinen tapa houkutella teknologia-alan yrityksiä paikkakunnalle.

─ Haluamme tarjota yrittäjille räätälöidyt rakentamisen, rahoituksen, kiinteistöjen ylläpidon ja neuvonnan palvelut, Mitran toimitusjohtaja Lassi Nurmi toteaa.

Yrittäjää tuetaan, jotta alkutaival olisi mahdollisimman helppo. Neuvontaa saa muun muassa työvoiman saatavuuteen.

Palveluista yrittäjille vastaavat Mitra ja Imatran Seudun Kehitysyhtiö (Kehy). Tukena ovat näiden yhtiöiden verkostot.

Mioni Industrial Park

Yrityspuisto tarjoaa räätälöityjä toimitiloja joustavasti niin teknologiayrityksille kuin kansainväliselle teollisuudelle.

Yrityspuisto jakaantuu kahdelle eri alueelle Imatralla: Korvenkantaan Kuutostien kupeeseen ja Pelkolaan raja-aseman läheisyyteen.

─ Korvenkannassa työstetään jo kaavaa, Pelkolassa kaavaa voidaan muokata tulevan toimijan tarpeiden mukaan, Nurmi kertoo.

Mioni Industrial Park tarjoaa yrityksille yrityspuiston, joissa kestävä kehitys ja hiilineutraalius ovat ydintavoitteita esimerkiksi energiantuotannossa. Kyseessä on ensimmäinen hiilineutraaliperiaatteella toimiva yristyspuisto, joka tarjoaa näin sijoittujille valmiin markkinaedun.

Yrityspuisto perustuu ajatukseen alhaisista käyttökuluista ja sijaintietuun kahden ison kaupungin eli Helsingin ja Pietarin välissä.

Mioni Startup Campus

Ensimmäisenä liikkeelle lähtee Mioni-perheeseen kuuluva Mioni Startup Campus. Se tulee sijoittumaan Mansikkalan alueelle.

Start up –yrittäjille ja -työntekijöille tarjotaan asuntoja nykyisistä Pilvikujan opiskelija-asunnoista kävelymatkan päästä.

Mioni Startup Campukseen ovat kaikki aloittavat teknologiayritykset tervetulleita vuokralaisiksi. Alustavan kartoituksen perusteella kiinnostusta tällaiselle yrityskampukselle voisi olla erityisesti Venäjällä.

─ Yhden venäläisen start up –yrityksen kanssa on sopimus jo olemassa. Se sijoittuu kesän aikana Imatralle. Lukuisia kyselyjä Venäjältä on tullut. Lähdemme kertomaan Imatran uusista mahdollisuuksista Pietariin seuraavan kerran 25.4, Nurmi kertoo.

Lisätietoja:

Mitran toimitusjohtaja Lassi Nurmi, p. 05 235 2850, lassi.nurmi@mitra.fi

Aloitetaan jo tänään, ota yhteyttä!

Kysy mitä mahdollisuuksia voimme tarjota sinun liiketoiminnallesi. Lähetä viestisi tällä lomakkeella, niin palaamme viimeistään seuraavana arkipäivänä.