Mioni räätälöi energiatehokkaat toimitilat Teknosafelle

Mioni-yrityspuiston rakentaminen alkoi kesäkuussa Imatran Korvenkannalla. Turvallisuusalalla toimiva Teknosafe Oy on ensimmäinen yritys, joka muuttaa hiilineutraaliin yrityspuistoon.

Mioni-yrityspuistoon muuttava Teknosafe on vuonna 1981 perustettu imatralainen perheyritys, joka työllistää 12 henkeä. Yrityksen tilat ovat kasvun myötä jääneet pieniksi, joten edessä oli suurempien tilojen kartoitus.

– Meillä on tarve suuremmille tiloille, sillä tavoittelemme kasvua. Kartoitimme pitkään monia eri vaihtoehtoja ja päädyimme Mioniin parhaana ja monipuolisimpana vaihtoehtona. Lopullinen päätös yrityspuistoon muuttamisesta tehtiin kevättalven aikana, Teknosafe Oy:n toimitusjohtaja Anna Helminen kertoo.

Suurempien tilojen lisäksi yritystä kiinnostavat Mioni-konseptin hiilineutraalius, joka nähdään valttina tulevaisuudessa.

– Olemme kiinnostuneita hiilineutraaliudesta ja uskomme sillä olevan meille tulevaisuudessa viestinnällistä arvoa. Hiilineutraaliuden lisäksi Mioni on logistisesti loistavalla paikalla, mistä on varmasti hyötyä monesta näkökulmasta ajateltuna, Helminen kertoo.

Kustannustehokkaita ratkaisuja räätälöidyillä toimitiloilla

Mioni-yrityspuistossa yritykset pääsevät alusta alkaen mukaan suunnittelemaan omia tilojaan. Tämä takaa sen, että tilat ovat optimaaliset yrityksen tarpeisiin eikä tarpeetonta hukkatilaa synny. 

– Räätälöidyt toimitilat ovat älyttömän hieno asia. Tilat on suunniteltu meidän tarpeisiin, mikä on toimintamme kannalta erittäin tärkeää. Tilat ovat myös kustannusnäkökulmasta optimaaliset. Tilojen rakennetta on suunnitteluvaiheessa pohdittu tarkasti, jolloin hukkaneliöitä ei pääse syntymään, Teknosafen hallituksen puheenjohtaja Esko Metsi kuvailee.

Energiaratkaisujen merkitys kasvaa suuremman tilantarpeen vuoksi, jolloin energiatehokkuuteen panostamisen ansiosta tilojen käyttökustannukset pysyvät edullisina. Mioni-yrityspuistossa yritysten tilojen suunnittelulla voidaan siis vaikuttaa merkittävästi toimitilojen käyttökustannuksiin.

Kestävä kehitys konkretisoituu suunnittelussa

Kestävän kehityksen huomiointi on yksi hiilineutraalin yrityspuiston lähtökohdista. Mionissa kestävä kehitys konkretisoituu suunnittelussa tehtävien valintojen kautta eli sen perusteella, mitä materiaaleja ja energiaratkaisuja tiloissa käytetään.

– Kestävän kehityksen huomiointi alkaa jo suunnittelupöydän ratkaisuista. Sen jälkeen kestävä kehitys näkyy esimerkiksi energiankulutuksessa koko yrityksen elinkaaren ajan, Helminen sanoo.

Teknosafe on ollut todella tyytyväinen koko projektin kulkuun. Ammattitaitoisten toteuttajien ansiosta yritys on voinut keskittyä omaan liiketoimintaansa. 

– Kaikki on mennyt meidän näkökulmasta jouhevasti ja asiantuntevasti. Suunnittelijoilla ja rakennuttajalla on sellainen asiantuntemus ja ammattitaito, että on helppoa olla mukana ulkopuolisena toimijana projektissa, Metsi kertoo. 

Tulevaisuudessa yhteistyötä

Teknosafe pääsee muuttamaan yrityspuiston uusiin toimitiloihin vuoden 2021 keväällä. Tilat valmistuvat kevättalvella, joten muuton tarkempi ajankohta selviää myöhemmin. Toiveena on päästä tekemään yhteistyötä muiden alueelle muuttavien yritysten kanssa. 

– Uskon, että tulevaisuudessa alueen yritykset pystyvät tekemään yhteistyötä erilaisissa toiminnoissa. Nyt kun olemme ensimmäisiä, sellaista ei ole vielä muodostunut. Mielellämme olemme keskusteluissa mukana, kun muitakin yrityksiä tulee, Helminen kertoo.

– Hiilineutraali yrityspuisto on konseptina on todella mielenkiintoinen. Toivomme, että mahdollisimman nopealla aikataululla tulisi muitakin rakentamispäätöksiä ja saisimme alueen hyvään vauhtiin, Metsi tiivistää.

Aloitetaan jo tänään, ota yhteyttä!

Kysy mitä mahdollisuuksia voimme tarjota sinun liiketoiminnallesi. Lähetä viestisi tällä lomakkeella, niin palaamme viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Let’s start today – contact us!

Ask about the opportunities we can offer your business. Use this form to send your message, and we will get back to you on the next weekday at the latest.