Hiilineutraali yrityspuisto CNBP

Imatran Korvenkantaan rakennetaan teollisuus- ja yritysrakennusten keskittymä, joka toimii energiatehokkaasti uusiutuvan energian lähteillä. Hiilineutraali yrityspuisto -hankkeen fokuksena on markkinatutkimustyö, alueen, energiantuotannon ja käytön yleissuunnittelu, hankkeen kannattavuusarvio sekä hiilineutraalin yrityspuiston liiketoimintamallien innovointi.

Kaavoitus on tärkeä osa CO2-päästöjen vähentämistä kaupungeissa. Päästövähennyksiä saadaan aikaan rakennusteknisellä suunnittelulla, joka toteutetaan alusta alkaen uusiutuvan energian järjestelmien ehdoilla. Sovellettavia teknologioita ovat muun muassa aurinkosähkö, lämpöpumput ja varastointiratkaisut.

Hiilineutraali yrityspuisto -hankkeen tavoitteena on nopeuttaa uusiutuvan energian ja energiatehokkaiden ratkaisujen kehittämistä. Hankkeen avulla esitetään uutta konseptia hajautettuun energiajärjestelmään teollisessa mittakaavassa. Tällöin PK-yrityksille saadaan lisää vähäpäästöisten ratkaisujen tarjontaa ja samalla käynnistetään uutta tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa LUT-yliopiston kanssa.

Vaikka toimitilojen energiatehokkuudella voidaan säästää käyttökustannuksissa ja saavuttaa päästövähennyksiä, pienet ja keskisuuret yritykset keskittyvät silti tiukasti ydintoimintaansa. Hankkeen kohderyhmää ovat kasvuun tähtäävät yritykset, jotka etsivät kasvua mahdollistavia toimitiloja ja yritykset, jotka saavat merkittävää lisäarvoa hiilidioksidineutraalista brändistä. Lisäksi kohderyhmään kuuluvat yritykset, jotka suunnittelevat, rakentavat ja kehittävät innovatiivisia energiaratkaisuja.

mioni-hiilineutraali-yrityspuisto

Hankkeessa toteutettavat toimenpiteet ovat asiakastarvekartoitus PK-yrityksille Suomessa, suunnittelualueen mitoitus ja yleissuunnittelu, energiantarpeen ja -tuotannon mitoitus yrityspuistolle, ympäristösertifioinnin selvitys ja esittelymateriaalin laadinta sekä investoinnin kannattavuuslaskenta ja rahoitussuunnittelu. Lyhyen aikavälin tuloksena hankkeesta saadaan uudenlaista yleissuunnitteluosaamista sekä palveluliiketoimintaa. Lisääntyneen osaamisen myötä kaupunkisuunnittelu voi pidemmällä aikavälillä muuttua vähäpäästöisemmäksi.

Mukana hankkeessa: Mitra, Etelä-Karjalan liitto, LUT.

Lataa esite PDF-muodossa

Aloitetaan jo tänään, ota yhteyttä!

Kysy mitä mahdollisuuksia voimme tarjota sinun liiketoiminnallesi. Lähetä viestisi tällä lomakkeella, niin palaamme viimeistään seuraavana arkipäivänä.