Tetra Pak: Vahvan verkoston tuki toi Imatralle

Tetra Pak perusti tuotantolaitoksen Imatralle vuonna 2011 ja aloitti toimintansa tammikuussa 2012. Tänä päivänä työntekijöitä on noin 50. Tetra Pak valmistaa kartonkisia pakkauksia erityisesti nestemäisiin elintarvikkeisiin. Esimerkiksi suurin osa merkittävän suomalaisen elintarvikeyrityksen maitopakkauksista valmistetaan Imatralla.

Toimipaikan valinnassa tärkeimpinä tekijöinä korostuivat sijainti lähellä materiaalitoimittajaa sekä vahva, nopeasti reagoiva yhteistyöverkosto. “Kehy ja Mitra ovat olleet läheisenä tukena toiminnan käynnistämisessä ja kehittämisessä. Eikä yhteistyö loppunut avainten luovutukseen, vaan tapaamme edelleen säännöllisesti”, Tetra Pakin tehtaanjohtaja Tommy Kjellberg kiittelee yhteistyötä.

Alkuun päästiin huomattavan nopeasti

“Prosessi käynnistyi ketterästi ja löysimme sopivan kohteen olemassa olevasta tuotantolaitoksesta. Mitra räätälöi tilat toiminnallemme sopiviksi”, Kjellberg jatkaa. “Tuotantomme jalkautuessa olemme saaneet nopeasti apua muuttuvissa tarpeissamme. Kiinteistökokonaisuuden laajentaminen varasto- ja toimistotilojen osilta sujui joustavasti.”

“Vaikka lähes koko henkilöstö rekrytoitiin ja koulutettiin uutena Tetra Pakin palvelukseen, pääsimme alkuun nopealla aikataululla. Onnistuimme löytämään alueelta motivoitunutta työvoimaa vaivattomasti”, Kjellberg kertoo.

Alueella on tukena vahva verkosto

Paitsi metsäteollisuuden isojen kumppanien läheisyys, myös kattava palveluverkosto auttavat onnistumaan. ”Keskeinen syy Tetra Pakin sijoittumiseen Imatralle olikin logistinen etu. Yhteistyö Kehyn kanssa muun muassa kumppaniverkoston perustamisessa on sujunut alusta asti erittäin hyvin, mikä on hienosti edesauttanut toiminnan käynnistämistä”, Kjellberg kiittää. “Merkittävin kumppanimme ja paikalliset palveluyritykset ovat lähellä. Tuotannossamme tarvittavat kulutusosat ovat aina nopeasti saatavilla, silloin kun on tarve.”

“Olemme saaneet erinomaista tukea Imatran kaupungilta, Kehyltä ja Mitralta. Tiedämme, kenen puoleen voimme kääntyä, kun tarvitsemme apua toimitilojen, työvoiman tai toiminnan jatkokehityksen tarpeissa”, Kjellberg toteaa.

Aloitetaan jo tänään, ota yhteyttä!

Kysy mitä mahdollisuuksia voimme tarjota sinun liiketoiminnallesi. Lähetä viestisi tällä lomakkeella, niin palaamme viimeistään seuraavana arkipäivänä.