Maakunta - Mioni Industrial Park
Vetovoimaa maakunnassa.
Kuinka voisimme palvella?

Vihreässä ympäristössä ei kasva vain bisnes

Se suurin kysymys – millainen Imatran seutu on paitsi yrityksen, sinun ja perheen kotipaikkana? Parhaillaan yritystoiminta jatkaa kasvuaan erityisesti kestävien kiertotalouden ratkaisujen innovaatioilla. Olemme globaalisti merkittävä vihreän talouden keskittymä.

Mikä yrityksesi toimiala onkaan, täältä löydät tilat sekä kumppanit suunnitelmallesi. Alue tarjoaa kasvulle ainutlaatuista potentiaalia, sillä matkailu alueella vilkastuu vilkastumistaan. Saimaan seutua ympäröi luonto ja palvelut, jotka kannattaa tulla kokemaan kauempaakin, edes hetkiseksi. Ajattele, jos sellaisen luonnon äärellä olisi pysyvästi.

Ota yhteyttä

Elinkeinoelämän humisevaa kasvua

Maakunnassa on tehty mittavia investointeja metsä- ja biotaloussektorille. Sellun kysyntä nousee voimakkaasti erityisesti Aasian markkinoilla. Myös pakkausmateriaalien kysyntään kohdistuu positiivinen vire.

Etelä-Karjalan vahva metsäteollisuus antaa lisää virtaa bio- ja kiertotalouden kehitykselle ja toisin päin. Ympäristö- ja energia-ala ovat nekin vahvistuneet. Yritysten liikevaihdot ja henkilöstömäärät ovatkin Etelä-Karjalassa huomattavassa kasvussa.

Suomen suurimpia matkailubrändejä

Järvi-Suomen elämykset vetävät yhä vuolaampia turistivirtoja. Saimaan alueella onkin rahkeet kohota yhdeksi maamme tunnetuimmista matkailubrändeistä. Eurooppalaisten lisäksi myös aasialaiset vaeltavat yhä runsaammin ihmettelemään sinisiä selkiä ja havuntuoksuisia harjuja. Eikä sattumalta – alueen matkailumarkkinointiin on panostettu ja satsataan lisää jatkuvasti.

Visit Saimaa ja goSaimaa -palvelubrändien yhteistyö paikallisten kohteiden markkinoinnissa onkin saumatonta. Esimerkiksi vasta laajennettu Imatran Kylpylä sekä Ukonniemi ja Holiday Clubin ympäristö tarjoavat viljalti koettavaa. Virkisty, urheile tai mene metsään!

  Jätä soittopyyntö


  Kansainvälisesti merkittävä vihreän talouden keskittymä

  Etelä-Karjala on maailman suurin uusiutuvan metsäteollisuuden keskittymä. Maakuntamme voikin julistautua kestävän kehityksen edelläkävijäksi globaalissa mittakaavassa.

  Esimerkiksi UPM ja Stora Enso ovat keskittäneet metsätutkimuksensa Etelä-Karjalaan. Greenreality Network on puolestaan joukko ympäristö- ja energia-alan yrityksiä, joka kehittää uusia ratkaisuja ilmastonsuojeluun ja kiertotalouteen. Täällä toimii myös huomattava energiatehokkaiden moottorien ja voimansiirtojärjestelmien tutkimus- ja yritysklusteri.

  Viitoitamme tietä puhtaammalle tulevaisuudelle myös akateemisessa maailmassa. Palkittu LUT-yliopiston Green Campus toimii tiiviissä yhteistyössä alueen yritysten kanssa. Toiminta ulottuu kiertotalouden sekä energia- ja ympäristöteknologian tutkimuksen, koulutuksen että innovaatioiden ytimeen. Valmistuvien asiantuntijoiden koulutuksia on mahdollista mukauttaa vastaamaan Mioni Industrial Parkin yritysten tarpeisiin.

  Ota yhteyttä

  Asumisen ja elämisen laatua koko perheelle

  Saa täällä tehdä muutakin kuin ihailla Saimaata saarineen. Vuoksen varrella sykkii aktiivinen ja elävä kulttuurikaupunki. Imatralla asumisen puitteet ovat erinomaiset ja asuntojen hinnat maltillisemmat kuin pääkaupunkiseudulla – maltillisesti ilmaistuna. Kuljet helposti kaikkialle, liikutpa jalan, pyörillä tai vaikka suksilla. Mahdollisuuksia harrastaa eri lajeja on hengästymiseen asti.

  Seudulla panostetaan jälkikasvun oppimiseen jo pienestä pitäen. Imatralta löytyy esimerkiksi Suomen suurin puukoulu. Opinahjoon sopivat perusopetuksen lisäksi muun muassa päiväkodit, lukio, neuvola ja työväenopisto.

  Ota yhteyttä

  Syvenny aiheisiin. Vaikutu.

  Katso kaikki artikkelit

  Ota yhteyttä

  Kerro mitä tarvitset, niin kerromme miten saat. Palaamme vastauksen kanssa viimeistään seuraavana arkipäivänä.